Gulasz wegetariański.doc

(36 KB) Pobierz
Gulasz wegetariański

Gulasz wegetariański

Gulasz wegetariański

 

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 25 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  2 strąki żółtej papryki
  2 strąki czerwonej papryki
  bakłażan
  duża cukinia
  cebula
  ząbek czosnku
  2 łyżki oliwy
  5 dag czarnych oliwek
  pół szklanki bulionu
  gałązki bazylii
  sól
  pieprz

Przygotowanie:

Warzywa umyć. Bakłażana rozkroić wzdłuż, posolić i odłożyć na kilka minut. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kawałki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Cukinię pokroić w plastry.

Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, dodać paprykę, bakłażan, cukinię i czosnek. Warzywa posolić i smażyć 5 minut.

Podlać bulionem i dusić 20 minut.

Dodać oliwki, bazylię i dusić jeszcze przez chwilę.

Przyprawić solą i pieprzem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin