Ziemniaki faszerowane.doc

(33 KB) Pobierz
Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki faszerowane

Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 40 min.
trudność: Średnio trudne

Składniki dla 4 osób:
  8 ziemniaków
  2 marchewki
  korzeń pietruszki
  mały seler
  cebula
  5 dag startego sera żółtego
  pół pojemnika kefiru
  posiekana natka pietruszki
  łyżeczka masła
  sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, wydrążyć środek. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę obrać i drobno posiekać.

Tłuszcz rozgrzać na patelni, wrzucić warzywa, przyprawić solą i pieprzem i dusić do miękkości.

Ziemniaki napełnić powstałym nadzieniem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Kefir wymieszać z żółtym serem, zalać ziemniaki i zapiec.

Posypać natką pietruszki i podawać na gorąco.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin