Składniki:
· paczka kostki sojowej
· 2 ogórki konserwowe (korniszony)
· jedna cebula
· olej do smażenia
· keczup, musztarda do smaku
· odrobina cukru, soli i mąki
· przyprawy: może być imbir, listek laurowy, ziele angielskie
Sposób przygotowania:Kostkę sojową ugotować wg przepisu, czyli około 20 minut. Odsączyć z wody, odstawić do wystygnięcia.W tym czasie pokroić cebulę w pół-talarki, rozgrzać olej, po czym wrzucić cebulę i kostkę.Smażyć kilka minut, następnie zalać wodą, tak, by przykryć zawartość garnka. Dodać pokrojone w kostkę ogórki, przyprawy, sól, cukier. Po kilku minutach dodać po łyżeczce keczupu i musztardy.Na koniec rozrobić łyżeczkę mąki w odrobinie wody i wlać do naszej potrawy, by ją zagęścić.Zamieszać i gotowe.
bassma