Dodatki do zup.doc

(275 KB) Pobierz
Dodatki do zup

Dodatki do zup

 



Często zmieniają one charak­ter zupy, czyniąc ją bardziej pożywną, a bywa, że i wy­kwintną. Oprócz tradycyjne­go makaronu, ryżu czy groszku ptysiowego do zup możemy podać kilka innych dodatków.

• Lane kluseczki znakomicie nadają się do rosołu, grzy­bowej i jarzynowej.

• Wszelkie płatki śniadanio­we, ryż preparowany i popping
   (preparowany amarantus) dodajemy do zup owocowych.



• Pulpeciki mięsno warzywne są wykwintnym dodat­kiem do
  rosołu, flaków i pomidorowej.



• Kostki z drobnych kasz (manny,
  kukurydzianej, krakowskiej)
  ugotowanych na gęsto świetnie nadają się do rosołu i innych czystych zup.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin