Miodownik Alicji.pdf
(
73 KB
)
Pobierz
37869723 UNPDF
Miodownik Alicji
Składniki
Po 50 dag miodu i mąki, 25 dag cukru, 20 dag masła lub
margaryny, 4 jaja, płaska łyżeczka sody, po łyżeczce zmielonych
goździków i cynamonu oraz 2 utłuczone ziarenka ziela
angielskiego, 10 dag orzechów włoskich lub migdałów
Sposób przyrządzania
Miód lekko przyrumienić, zdjąć z ognia, wymieszać z niepełną szklanką wrzątku
i z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, włożyć tłuszcz i korzenie, wymieszać i odstawić do
przestygnięcia. Następnie mieszając wbić żółtka, wsypać orzechy i porcjami mąkę
z sodą, a na końcu dodać pianę z białek. Przelać ciasto do formy wysmarowanej
tłuszczem i oprószonej tartą bułka. Piec godzinę w temperaturze około 200°C.
Miodownik jest najsmaczniejszy po 2-4 dniach.
Plik z chomika:
A-n-i-t-a
Inne pliki z tego folderu:
TO.jpg
(126 KB)
Czekoladowo-bananowe babeczki osłodzą Wam dzisiejszy dzień JESZCZE BARDZIEJ.mp4
(17557 KB)
ciasto - pyszny, soczysty i miękki.mp4
(12679 KB)
ciasto obledne.mp4
(13966 KB)
tarta.jpg
(87 KB)
Inne foldery tego chomika:
- DEKORACJE
= na Szybko
= Świątecznie
= Wielkanoc
=Porady - Triki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin