Piersi kurczaka w sosie curry.rtf

(5 KB) Pobierz
Piersi kurczaka w sosie curry

Piersi kurczaka w sosie curry

 

Składniki na 4 porcje:

2 piersi kurczaka (około 60 dag)

4 dymki

2 ząbki czosnku

2 kubeczki śmietany min. 22%

2 łki oliwy z oliwek

2 płaskie łki przyprawy curry

Ziarenka Smaku WINIARY

 

Piersi kurczaka umyj, pokrój w dość dużą kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj,  zeszklij na oliwie. Mięso wymieszaj z curry i Ziarenkami Smaku. Odstaw w chłodne miejsce na 10 minut. Do cebulki dodaj kurczaka, podsmaż. W razie potrzeby dodaj odrobine wrzącej wody. Duś pod przykryciem około 20 minut. Śmietanę zahartuj sosem z mięsa i cebuli. Wlej na patenię. Duś przez następne 10 minut.

 

Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin