BOUNTY
Dla początkujących
Biszkopt6 jajek6 łyżek cukru4 łyżki mąki2 łyżki kakaoaromat rumowyMasa kokosowa:1/2 litra mleka1/2 szklanki cukru20 dag masła20 – 25 dag kokosu ( drobniejsze wiórki)cukier waniliowyPolewa:2 czekolady5 łyżek wody
Ciasto: Jajka ubijać z cukrem przez około 15minut, mąkę przesiać z kakao. Na koniec ubijania masy jajecznej dodać aromat, delikatnie wymieszać z mąką. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy o wymiarach 25 na 36 cm i piec w temperaturze 180 st. C. przez ok. 30 minut. Biszkopt dowolnie nasączyć np cappucino. Masa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (ok. 20- 25 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt. Czekoladę rozpuścić w 5 łyżkach mleka i polać wierzch ciasta.
luk69