Jajecznica w paprykowych pierścieniach.docx

(129 KB) Pobierz

Jajecznica w paprykowych pierścieniach

Składniki:

·         8 jajek

·         mleko

·         sól, pieprz

·         zioła prowansalskie

·         2 małe pomidory

·         2 duże papryki

Przygotowanie:

1.       Jajka rozbijamy od miski, przyprawiamy solą i pieprzem, dolewamy mleko. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.

2.       Pomidory kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię.

Gdy pomidory zmiękną doprawiamy je ziołami prowansalskimi. Mieszamy je by przyprawa dokładnie się rozprowadziła. Wlewamy masę jajeczną i czekamy aż się zetnie.

3.       Paprykę myjemy i osuszamy. Kroimy ją na ok. 1,5 cm pierścienie. Układamy je na talerzu.

Gdy jajecznica się zetnie nakładamy ją do środka pierścieni i posypujemy koperkiem lub pietruszka.


IMG_5785.JPG                               IMG_5783.JPG

IMG_5781.JPG

Zgłoś jeśli naruszono regulamin