Sałatka z czerwonej kapusty i Sałatka włoska.docx

(13 KB) Pobierz

Sałatka z czerwonej kapusty

·               

 

  

Składniki:
 czerwona kapusta
 1/3 szklanki octu
 cukier
 sok z cytryny

Sposób wykonania:
Kapustę drobno poszatkować po czym zalać ja osoloną wodą i gotować około 10 minut.
Po tym czasie kapustę odcedzić i zalać ją octem wymieszanym z 2/3 szkl. wody.
Całość dokładnie  wymieszać i przecedzić przez sito.
Na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem.

 

Sałatka włoska Cezarego

·               

 

 

Składniki:
 400 dag makaronu takiego jak z zupek chińskich
 1 papryka
 3 pomidory
 2 ogórki
 1 puszka kukurydzy
 20 dag szynki
 1 łyżeczka przyprawy do mięsa Kamis
 20 łyżek majonezu

Sposób wykonania:
Wszystkie warzywa myjemy. Kroimy w drobną kostkę. Szynkę kromy w
kostkę. Makaron kruszymy. Wszystko ze sobą mieszamy i dodajemy majonez.
Po 12 minutach makaron rozmięknie. Rewelacja sałatka.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin