Sałatka z czerwonej kapusty
·
Składniki:• czerwona kapusta• 1/3 szklanki octu• cukier• sok z cytryny
Sposób wykonania:Kapustę drobno poszatkować po czym zalać ja osoloną wodą i gotować około 10 minut.Po tym czasie kapustę odcedzić i zalać ją octem wymieszanym z 2/3 szkl. wody.Całość dokładnie wymieszać i przecedzić przez sito.Na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem.
Sałatka włoska Cezarego
Składniki:• 400 dag makaronu takiego jak z zupek chińskich• 1 papryka• 3 pomidory• 2 ogórki• 1 puszka kukurydzy• 20 dag szynki• 1 łyżeczka przyprawy do mięsa Kamis• 20 łyżek majonezu
Sposób wykonania:Wszystkie warzywa myjemy. Kroimy w drobną kostkę. Szynkę kromy wkostkę. Makaron kruszymy. Wszystko ze sobą mieszamy i dodajemy majonez.Po 12 minutach makaron rozmięknie. Rewelacja sałatka.
wacmiel