L.p
Przedmiot
Nazwisko autora i tytuł podręcznika
Wydawnictwo
1
j. polski
K. Mrowcewicz – Przeszłość to dziś – dla klasy I liceum i technikum – cz. I i II
STENTOR
Nowe wydanie
2
j. angielski
Nazwa podręcznika zostanie podana na początku roku szkolnego
3
j. francuski
PWN
4
historia
5
wiedza o kulturze
6
matematyka
M. Karpiński, M. Dobrowolska, M. Braun, J. Lech – Matematyka I, podręcznik dla liceum i technikum, zakres podstawowy – nowa wersja – książka dostosowana do podstawy programowej z września 2007r
Jeśli uczeń planuje w przyszłości zdawać maturę z matematyki na poziomie rozszerzonym proponujemy kupno wyżej wymienionego podręcznika w wersji zakres podstawowy z rozszerzeniem
Seria –
Matematyka z plusem
Wyd. GWO
7
fizyka i astronomia
8
chemia
9
biologia
10
geografia
11
podstawy przedsiębiorczości
K. Gorbicka, M. Żmiejko – „Czas na przedsiębiorczość” + zeszyt ćwiczeń
PWN 2008
12
po
M. Borowiecki, Z. Pytasz, E. Rygała – „Bądźmy bezpieczni” – cz 1
Zeszyt ćwiczeń do przysposobienia obronnego - „Bądźmy bezpieczni” – M. Borowiecki, Z. Pytasz, E. Rygała
Wydawnictwa Szkolne PWN –Warszawa 2006
13
zasady żywienia człowieka
H. Kunachowicz – Zasady żywienia człowieka
WSiP
14
technologia gastronomiczna
M. Konarzewska – Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
Dla zawodu kucharz –Część I
REA
Wykaz podręcznikówRok 2010/2011klasa I technikum – organizacji usług gastronomicznych
xxxNajarana1910xxx