Gulasz z indyka z papryką.doc

(101 KB) Pobierz
Gulasz z indyka z papryką

Gulasz z indyka z papryką

Przepis kulinarny w kategorii Mięso, 26 marca 2010, 943 wyświetleń

kulinarne opinie (0) | podobne przepisy kulinarne | wersja do druku

Smaczny gulasz z maślanymi ziemniakami i sałatą ze śmietaną jest dla mnie jednym z najbardziej domowych obiadów. To danie jest idealne dla tych, którzy planują nie gotować następnego dnia. Gulasz drugiego dnia jest jeszcze lepszy i wystarczy tylko go odgrzać.

Gulasz z indyka z papryką

Składniki

·         0,5 kg fileta z indyka

·         1 zielona papryka

·         1 papryczka chili

·         100 ml śmietany 18%

·         sól, pieprz

·         czerwona ostra papryka w proszku

·         przyprawa z suszonych warzyw

·         olej do smażenia

·         1 łyżka mąki

Wykonanie

Mięso dokładnie myjemy i kroimy na drobne kawałki. Podsmażamy na patelni. Indyka przekładamy do garnka, wlewamy bulion i zaczynamy gotować. Zieloną paprykę i papryczkę chili oczyszczamy z nasion i drobno kroimy (czerwoną w cieniutkie plasterki). Podsmażamy i dodajemy do gotującego się mięsa. Dodajemy przyprawy. Gulasz dusimy około 1 godzinę, w razie potrzeby dolewamy wodę (gdy bulion wyparuje). Na koniec dodajemy śmietanę i zagęszczamy mąką wymieszaną w kilku łyżkach zimnej wody. Podajemy z ziemniaczanym puree. Smacznego :)

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin