Barszcz czerwony.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243944 UNPDF
Barszcz czerwony
Składniki Przepis
2 kg buraków podobnej
wielkości
2 litry wywaru, może być z
kostki (ja daję 2 kostki wołowe
Knora albo warzywne oczywiście)
sól, pieprz (dość sporo)
sok z połowy nie za dużej
cytryny albo odrobina kwasku
cytrynowego
kilka łyżek oleju
Umyte buraczki w
całości wsadzić do
piekarnika . Piec do
miękkości, czyli aż
skórka zrobi się troszkę
skorupiasta.
Wyciągnąć, ostudzić,
obrać, potarkować. Władować toto do wywaru,
zamiąchać, posolić, popieprzyć, wcisnąć sok z
cytryny i voila - barszczyk jak marzenie. Tylko
rozlewać do filiżanek i się raczyć.
Aha, żeby ładnie wyglądał i jednak miał kilka oczek
tańczących na powierzchni, wlać odrobinę oleju, w
końcu nie robiliśmy go na trupie, tylko na chudym
rosołku z kostki :-))
Plik z chomika:
niuta58
Inne pliki z tego folderu:
Ciasta - ALL !!!.rar
(6703 KB)
Domowy.wyrob.alkoholi-[miner].rar
(10439 KB)
Domowy wyrób wódek.rar
(50 KB)
Nalewki.rar
(12593 KB)
Podręcznik przetrwania kaca.rar
(5547 KB)
Inne foldery tego chomika:
Atlas historyczny Polski
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin