Kategoria: Dania główne
dla 2-4 osób
ziemniaki, 3/4 kgjajko, 1mąka, 3/4 szklBułka tarta, do panierowaniaFARSZ, jajka ugotowane na twardo, 4pęczek szczypioru, jogurt, 3 łyzkisól. pieprz,
·
czas przygotowania: do 45 min
1. Farsz: obrane jajka i szczypiorek kroimy drobno, wymieszać z jogurtem i przyprawami.2. Ziemniaki obrac i ugotowac, przecisnac przez praske. Po wytygnieciu dodajemy make i jajko wyrabiamy ciasto. wałkujemy na grubosc 1 cm. i kroimy na kwadraty. Nastepnie nakładamy na nie farsz zlapiamy brzegi.3. Panierujemy krokieciki w bułce i smażymy na głebokim tłuszczu na zloty kolor. Smacznego.
Początek formularza
Dół formularza
aNusia1920R