Polędwica wieprzowa wędzona.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
5857287 UNPDF
Polędwica wieprzowa wędzona
Składniki:
5 kg schabu bez kości 180 g soli 10 g saletry 10 g ziela angielskiego 10 g pieprzu
Sposób wykonania:
Mięso zamarynować w taki sam sposób, jak karkówkę na baleron (8 - 10 dni). Zawinąć
ciasno w błonę z sadła i wędzić 4 dni w ciepłym dymie.
Plik z chomika:
Tigfist
Inne pliki z tego folderu:
Polędwica wieprzowa wędzona-kresowa ( Przepis z 1868 r).pdf
(29 KB)
Polędwica wieprzowa wędzona.pdf
(27 KB)
Salceson biały l.pdf
(28 KB)
Krupnioki slaskie.txt
(1 KB)
Kielbasa cieszynska.txt
(1 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Ciasta i Desery
Dania Rybne
Naleśniki i omlety
Owoce morza
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin