Karpov_Sergey_-_Zdrowe_odĹĽywianie_-_poradnik.pdf
(
794 KB
)
Pobierz
5133085 UNPDF
Niniejszy
darmowy
ebook zawiera
fragment
pełnej wersji pod tytułem:
Zdrowe odżywianie i jego sekrety
Aby przeczytać informacje o pełnej wersji,
kliknij tutaj
Darmowa publikacja
dostarczona przez
ZloteMysli.pl
Niniejsza publikacja może być kopiowana, oraz dowolnie
rozprowadzana tylko i wyłącznie w formie dostarczonej przez
Wydawcę. Zabronione są jakiekolwiek zmiany w zawartości
publikacji bez pisemnej zgody wydawcy. Zabrania się jej
odsprzedaży, zgodnie z
regulaminem Wydawnictwa Złote Myśli.
© Copyright for Polish edition by
ZloteMysli.pl
Data: 04.01.2006
Tytuł: „Zdrowe odżywianie i jego sekrety” (fragment utworu)
Autor: Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska
Skład: Anna Grabka
Internetowe Wydawnictwo Złote Myśli
Złote Myśli s.c.
ul. Plebiscytowa 1
44-100 Gliwice
WWW:
www.ZloteMysli.pl
EMAIL: kontakt@zlotemysli.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved.
SPIS TREŚCI
.................................................................................................................................5
OGÓLNE ZASADY DIAGNOSTYKI I LECZENIA
.
....................................................................7
MY CHCEMY ŻYĆ
..................................................................................................................9
JEDZENIE JEST NAŁOGIEM
.
..............................................................................................11
GŁODÓWKA ZDROWOTNA
.
................................................................................................13
DLACZEGO NALEŻY PIĆ WODĘ DESTYLOWANĄ
...
PRODUKTY SUROWE I GOTOWANE
.
.................................................................................13
Enzymy
...............................................................................................................................14
Czy możemy spożywać tylko surowe warzywa?
.................................................................14
Jedzenie gotowane
Soki nie są skoncentrowanym jedzeniem
..........................................................................14
Mleko
..................................................................................................................................15
PODSTAWY PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA
.........................................................................15
Jak prawidłowo się odżywiać?
.
...........................................................................................15
Jedz tylko wtedy, gdy odczuwasz głód
.
..............................................................................16
Nie wolno jeść, gdy odczuwamy ból, niepokój
...................................................................16
Lepiej nie jeść w czasie, przed i po poważnej pracy fizycznej lub umysłowej
....................16
Kiedy jemy – nie pijemy
.....................................................................................................17
Należy dokładnie przeżuć i zmieszać pokarm ze śliną
.......................................................17
Kiedy jeść?
.
.........................................................................................................................17
Obżarstwo
.
..........................................................................................................................18
PRAWIDŁOWE ŁĄCZENIE POKARMÓW
.
...........................................................................18
Łączenie skrobi z kwasem
Spożycie białka z węglowodanami
Spożycie dwóch rodzajów białka podczas jednego posiłku
Spożycie białka z tłuszczem
Spożycie białka z kwasem
Spożycie cukru ze skrobią
Nie jedz jednocześnie melona i arbuza
Mleko to oddzielny posiłek
Właściwe łączenie pokarmów
Skutki nieprawidłowego łączenia pokarmów
.
....................................................................19
Unikajcie soli
OCZYSZCZANIE ORGANIZMU
.
...........................................................................................20
Oczyszczanie jelita grubego
.
...............................................................................................21
Oczyszczanie nerek
.
...........................................................................................................23
Oczyszczanie wątroby
........................................................................................................23
Oczyszczanie układu limfatycznego
...................................................................................24
Oczyszczanie stawów
.........................................................................................................25
PASOŻYTY I POLUTANY
.....................................................................................................25
Pasożyty
.
.............................................................................................................................25
Polutany
.
............................................................................................................................29
Co należy zrobić?
................................................................................................................33
Kosmetyki
WYKORZYSTANIE W
ZAPPERZE KARPOVA METODY POPRAWY ZDROWIA
1. Sposób niszczenia pasożytów poprzez „zapping”
2. Przykładowe zagrożenie dla zdrowia wywołane przez przywry
3. Zappowanie – metoda niszczenia pasożytów w
żywych organizmach.
.........................33
4. Istota działania zappera Karpova
5. Parametry zappera Karpova
6. Na granicy medycyny konwencjonalnej
7. Sposób użytkowania zappera Karpova
Ziołowy program likwidacji pasożytów
POSŁOWIE
.
.........................................................................................................................35
BIBLIOGRAFIA
JAK SKORZYSTAĆ Z WIEDZY ZAWARTEJ W
PEŁNEJ WERSJI EBOOKA?
........................36
OD AUTORA
..........................................................................................................................4
WSTĘP
ZDROWE ODŻYWIANIE I JEGO SEKRETY –
darmowy fragment -
kliknij po więcej
Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska
● str.
4
Od autora
Najlepszy sposób przedłużenia naszego życia – nie skracać go
W podstawie jakiejkolwiek choroby leży przyczyna,
zlikwidować której nie są w stanie żadne leki
Paul S. Bregg
O
czym będzie ta książka? Nie będzie w niej porad, jak zwalczyć tę lub inną
chorobę. Człowiek i tak zapadnie na chorobę, która jest mu
przeznaczona. Ta książka to styl życia.
Jestem długoletnim asystentem żony, która diagnozuje choroby i ich przyczyny
metodami naturalnymi. Stosuje również leczenie niekonwencjonalne, dietetykę,
homeopatię i ziołolecznictwo. Od lat korzystam z jej metod; pozbyłem się
nałogów i wielu chorób. Opracowałem własny styl życia.
Przeszedłem przez niemal wszystkie pokusy, których może doświadczyć
człowiek. Niektóre niemal pozbawiły mnie życia, ale jakoś z nich wybrnąłem.
A może Pan Bóg mnie uratował, żebym zrobił coś pożytecznego dla innych?
Z wykształcenia jestem elektronikiem, jednak przeczytałem całą literaturę, którą
żona wykorzystuje w swojej praktyce. Skonstruowałem odpowiednie urządzenia
i napisałem programy komputerowe związane z medycyną naturalną. Ale o tym
– w kolejnym wydaniu mojej książki.
Nadal szukam drogi ku zdrowiu i poznaniu samego siebie. Szukam drogi ku
długiemu życiu, a może - kto wie - ku długowieczności, jeżeli pozwoli na to
genetyka. Oczekując na przełomowe odkrycia w tej dziedzinie, niestety tracimy
czas, a czas to zdrowie - koło się zamyka.
Zapraszam więc w podróż do własnego zdrowia. Zacznijmy żyć zgodnie
z regułami natury, a nie żądzami cywilizacji.
Copyright by Wydawnictwo
Złote Myśli
& Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska
ZDROWE ODŻYWIANIE I JEGO SEKRETY –
darmowy fragment -
kliknij po więcej
Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska
● str.
5
Wstęp
P
ewna kobieta umierała na raka. Jedna, druga, trzecia operacja – bez
skutku. A w domu – dwójka małych dzieci, mąż zmęczony chorobą żony
i rodzina żyjąca od roku ze świadomością strasznej diagnozy. Matka chorej
dokłada wielu starań, aby córka „prawidłowo” się odżywiała. Na śniadanie bułka
z mlekiem, na obiad rosół z makaronem i schabowy oraz tradycyjna kolacja
z filiżanką kawy, dla wyrównania ciśnienia arterialnego. I cała szafa leków...
Brak poprawy, jest coraz gorzej...
A co było przyczyną choroby? Co spowodowało raka?
Dzisiejszy tryb życia to powolne samobójstwo. Od urodzenia, żyjąc beztrosko,
spalamy siebie jak świecę. Umieramy przedwcześnie, bo brak nam wiedzy, jak
rozsądnie wykorzystać nasz wielki życiowy potencjał.
We współczesnej literaturze coraz częściej pojawiają się terminy „naturysta”
i „naturopata” - tak nazywamy ludzi preferujących naturalne „żywe” jedzenie
i naturalny tryb życia.
Ten poradnik powstał na podstawie doświadczeń wybitnych współczesnych
naukowców, twórców naturopatii i higieny naturalnej, lekarzy i uzdrowicieli
Paula Bregga, Herberta M. Sheltona i N. V. Walkera oraz wielu innych. Książki
Paula Bregga są wciąż wznawiane w wielomilionowych nakładach, lecz
najlepszym wzorem do naśladowania był jego własny tryb życia. W wieku 90 lat
cieszył się zdrowiem 18-latka, codziennie biegał, pływał, lubił chodzić po górach
i grać w tenisa. Czynnie uprawiał windsurfing. Pracował 12 godzin na dobę i nie
odczuwał zmęczenia, zawsze promieniował optymizmem, był pełen dobrego
humoru i chętnie pomagał innym ludziom.
Copyright by Wydawnictwo
Złote Myśli
& Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska
Plik z chomika:
sumo1962
Inne pliki z tego folderu:
ŻYWNOŚĆ,_ŻYWIENIA_A_ZDROWIE.ppt
(1361 KB)
Zdrowie_bole_krzyza.pdf
(12218 KB)
Zasady_właściwego_odżywiania.pdf
(130 KB)
Tombak_M._-_Jak_żyć_długo_i_zdrowo_(2002).pdf
(1119 KB)
Ożarowski_A._Jaroniewski_W._-_Rośliny_lecznicze_i_ich_praktyczne_zastosowanie.pdf
(3386 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 21.01.2024
►Leczenie wzroku - Joga dla twoich oczu
Akustyka, nagłośnienie, nagrywanie
alfabet gotycki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin