FASOLKA PO BRETOŃSKU.doc

(21 KB) Pobierz



FASOLKA PO BRETOŃSKU
Posiłek węglowodanowy.

Namocz na noc fasolke (wczesniej wyplucz) ok. 400 gram
potem zmień wode, dosyp soli, liść laurowy, trochę majeranku,
nalej wody (do 2/3 wysokosci garnka)zakręć i zagotuj,
gdy zacznie syczeć (garnek), zmniejsz gaz i gotuj jeszcze 25 minut.

Potem wyłącz gaz i pozostaw garnek na kolejne piętnascie minut.

Potem możesz dodać smażoną na małej ilości oliwy z oliwek cebulkę i wlać trochę konsentratu pomidorowego (sprawdź na etykiecie - ma być bez
cukru)

Dodaj pieprz czarny (świeżo zmielony) i trochę czerwonej papryki.


Najlepiej, zeby fasolka troche nasiaknela tym koncentratem, zgestniala -
dlatego
polecam ja jesc po 5 - 6 godzinach - jest o niebo lepsza.
 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin