Zupa z mięsa mielonegoSkładniki:- mieso mielone, - fasolka szparagowa zielona, - puszka pomidorow bez skorki, - por, - ser żółty, - czerwona papryka, - natka od pietruszki lub inne zioło świeże - śmietana conajmniej 18%, - czosnek,- oliwa lub olej do smazenia, - ostra papryka, - pieprz, - sol, Fasolkę wrzucamy do wody i gotujemy mieso z porami przesmażamy wrzucamy do podgotowanej fasolki gotujemy gotujemy doprawiamy solą papryką i pieprzem jak fasolka będzie miękka wrzucamy pomidory i wyciśnięty czosnek, rozdziabujemy je trochę i czekamy aż się zagotuje ser żółty kroimy w pałeczki lub zcieramy grubo na tarce paprykę czerwoną w kosteczkę drobniutką siekamy ziołka na dno talerza dajemy ser zalewamy zupą posypujemy papryką robimy kleksa ze śmietany sypiemy ziołami i gotowe.
pryzmaty