CUKRZYCA JEST ULECZALNA.pdf

(37 KB) Pobierz
101400678 UNPDF
www.arkadia-polania.pl
CUKRZYCA JEST ULECZALNA
Autor: Administrator
30.10.2008.
CUKRZYCA JEST ULECZALNA Wywiad z lekarzem optymalnym dr Janem Wróblem Lekarze ¿yj± z leczenia
ludzi,
ale nie wybawia
Ich od chorób. W Polsce jest 2 miliony chorych na cukrzycê. W nastêpnych latach prognozy
przewiduj± ich podwójnie. Najgro¼niejsze dla nich s± powikłania i skutki. W postaci ¶lepoty czy amputacji
nóg z powodu martwicy jak
tez otyło¶ci. Z drugiej strony s± w Polsce lekarze, którzy wbrew oficjalnej nauce twierdz±, ¿e nie wyst±pi±
u chorych powy¿sze powikłania, je¿eli przejd± oni na tłusta dietê. Na dowód tego pokazuj wyleczonych
pacjentów.
DO TAKICH MIEDZY INNYMI NALE¯Y DR. JAN WRÓBEL Z OPOLA, który od ponad piêciu lat ma du¿e
osi±gniêcia w WYLECZENIU chorych z wielu chorób uznanych przez medycynê za nieuleczalne. Do nich
nale¿y równie¿ CUKRZYCA.
Bonifacy Czerniak. Jak udało siê Panu zrozumieæ t± dietê. Przecie¿ generalnie medycyna uwa¿a ja za
absurd.
Jan Wróbel. Przed ponad piêciu laty kto¶ z przyjaciół podsun±ł mi ksi±¿kê dr. Jana Kwa¶niewskiego i
zapytał: "Widziałe¶ to?" wspomina dr. J.Wróbel.
Widziałem w ksiêgarni na wystawie. Jakie¶ bzdury. W czasie przegl±dania zainteresował mnie przepis na
baraninê, której jestem gor±cym zwolennikiem. "Jak chcesz to mogê ci j± po¿yczyæ" powiedział. Nie
dziêkujê. Kupie sobie te ksi±¿kê dla przepisu. Kupiłem. Wieczorem zacz±łem j± przegl±daæ, od tak, od
niechcenia i o dziwo nie mogłem siê od niej oderwaæ. Urzeczony logik± argumentów, czytałem cała noc.
Zrozumiałem nareszcie, ¿e kto¶ zdejmujê mi opaskê z oczu. Od razu przeszedłem na proponowan± tam
dietê ( nie nale¿ałem równie¿ do ludzi zdrowych). Po bardzo krótkim czasie stwierdziłem u siebie
zadziwiaj±c± poprawê stanu zdrowia. Skontaktowałem siê z twórc± diety, przeszedłem stosowne
szkolenie i rozpocz±łem leczenie tłust± diet±, ograniczaj±c im leki. Teraz nareszcie po ponad piêcioletniej
praktyce leczenia now± metod± ( star± jak ¶wiat) mogê powiedzieæ, ¿e ich mogê wyleczyæ, co dajê mi
ogromn± satysfakcjê. Mile wspomnê tu o pacjentach. W ponad czterdziestoletniej praktyce nie byłem w
stanie wyleczyæ ludzi, po mimo wiedzy medycznej, jak± posia dałem. Brakowało mi klucza, który
dostałem od dr J. Kwa¶niewskiego i dzi¶ ju¿ wiem, ¿e u¿yłem go do wła¶ciwych drzwi,
B.Cz. Panie doktorze, proszê o szczegółow± wypowied¼ na temat choroby, z któr± medycyna akademicka
sobie nie radzi, a któr± pan leczy bardzo prosto; CUKRZYCA.
J.W. Matk± cukrzycy s± kardynalne błêdy ¿ywieniowe, (ale nie tylko), za¶ jej siostr±, wcze¶niej od niej
urodzon± otyło¶æ. Przychodzi do mnie kilkunastoletni bardzo otyły chłopak ( czterdzie¶ci kilo nadwagi),
"co jesz pytam" " Na ¶niadanie 15 batoników popitych butelk± coca-coli". Najwiêksz± zgroz± naszych
czasów jest powszechny dostêp do wêglowodanów ( cukry, m±ki, owoce itd.)-jest ich w bród-s± w
zasiêgu rêki. Wszystkie kolorowe i słodkie. Kusz±. Obecnie mamy tak spaczony smak, m.in. przez
zawarty w nich glutamian sodu i aspartam ( bardzo truj±cy ¶rodek chemiczny), ¿e wrêcz uzale¿niamy siê
od tych produktów. Jest to takie same uzale¿nienie jak narkomania czy nikotynizm. Ten nadmiar
wêglowodanów czy i tłuszczów nienasyconych pochodzenia ro¶linnego zjadanego przez ludzi jest
przyczyn± powstawania prawie wszystkich chorób przewlekłych w tym tak¿e i nowotworów. Do nich
nale¿y równie¿ cukrzyca. Czy trzustka funkcjonuje dobrze dostarcza organizmowi jeden z
najwa¿niejszych hormonów, jakim jest insulina. Czyni to dokładnie wtedy, gdy jest taka potrzeba i
dostarcza j± w odpowiedniej ilo¶ci ( po spo¿yciu wêglowodanów). W zdrowym organizmie dzieje siê to
automatycznie, niemal natychmiast po zjedzeniu obojêtnej ilo¶ci wêglowodanów. Zjemy batonika a
trzustka wysyła odpowiedni± dawkê insuliny. Jednak na ogół po dłu¿szym czasie nadmiernego
spo¿ywania tych produktów (wêglowodanów) wyczerpuj± siê mo¿liwo¶ci trzustki przerabiania jej głownie
inne tłuszcz i wówczas podnosi siê poziom cukru we krwi. Brakuje insuliny. Z drugiej za¶ strony zawsze
nadmiar insuliny wyrzucanej do krwi te¿ jest szkodliwy, gdy¿ jest ona czynnikiem mia¿d¿ycoronnym i
rakotwórczym. Powszechnie o tym siê nie mówi, ale tak jest. Gdy trzustka nie potrafi wydzielaæ takiej
ilo¶ci insuliny, ile wymagaj± do tego dostarczane organizmowi wêglowodany u dorosłych dochodzi
najpierw do hyperglikemii, a pó¼niej do cukrzycy jawnej. Na ogół najpierw pod postaci± utajon±. Dzieje
siê tak, gdy zostaj± przekroczone normy cukru we krwi, a jeszcze nie ma objawów choroby. Pó¼niej
mamy do czynienia z cukrzyc± jawn±.
B.Cz., Jak zatem wygl±da mechanizm leczenia tradycyjnego, a jak tłust± diet±,
J.W. Czym prêdzej zastosujemy dietê ubogo-wêglowodanow± i bogato-tłuszczow± u pacjenta, który nie
jest dobity lekami, tym lepiej dla niego. Wła¶nie leki, a nie cukrzyca s± powodem powikłañ cukrzycowych.
Powikłañ. Które s± najwiêksz± tragedia dla chorego. Najczê¶ciej lekarze najpierw choremu podaj±
tabletki, które redukuj± hyperglikemiê, likwiduj±c skutek, ale nie przyczynê cukrzycê. Tym samym na
http://www.arkadia-polania.pl
Kreator PDF
Utworzono 12 May, 2009, 14:22
101400678.002.png
 
www.arkadia-polania.pl
pozostałych jeszcze przy ¿yciu w organizmie w komórkach trzustki wymuszaj± nadmiern± produkcjê
insuliny. To tak jakby załadowaæ cały wóz wêgla i zaprzêgn±æ kiepskiego konika, a potem kazaæ wjechaæ
zwierzêciu pod górê, to zapewne padnie z wyczerpania. Tak samo dzieje siê z ludzkimi komórkami
trzustki produkuj±cymi insulinê pod wpływem leków doustnych. Fakt jest taki, ¿e przez jaki¶ czas bêdzie
poprawa, ale pó¼niej wyst±pi pogorszenie. "panie doktorze, biorê leki a cukier ci±gle siê podnosi, mam go
nawet w moczu [ przekroczenie progu nerkowego]"-mówi najczê¶ciej taki pacjent. Wtedy lekarz
działaj±cy zgodnie z prawami medycyny akademickiej aktualnie obowi±zuj±cymi, przepisuje podwójn±
dawkê leków. Od tego momentu w krótkim czasie komórki trzustki zupełnie przestaj± na niego reagowaæ.
S± tak osłabione, je¶li jeszcze ¿yj±, ¿e nie reaguj± ju¿ na nic. Wtedy lekarz podaje choremu gotowa
insulinê. Zaczynaj± siê codzienne zastrzyki i codzienne wielokrotne pobierania krwi do badania cukru. W
tym momencie warto jeszcze raz przypomnieæ, ¿e gdy trzustka była zdrowa i sama produkowała insulinê
, to czyniła to precyzyjnie wtedy, gdy zaistniała potrzeba, a ponadto dostarczała insuliny w wymaganej
ilo¶ci. Kiedy podawali¶my tabletki, słabe komórki równie¿ działały w odpowiednim czasie. Gdy jednak
podajemy insulinê z zewn±trz np. 3 razy dziennie, to jest ju¿ inaczej ni¿ organizm potrzebuje. Zaczyna
siê broniæ przed nadmiarem insuliny. Wasz organizm nigdy nie chce nadmiaru insuliny, bo wtedy ona
zawsze jest toksyczna. Poza tym organizm nie chce te¿, by insulina wnosiła do komórek ogromne ilo¶ci
paliwa, jakim s± wêglowodany. Broni±c siê w pierwszym etapie likwiduje wiêkszo¶æ komórek
produkuj±cych insulinê. Gdy ten mechanizm zawodzi, blokuje w komórkach naszego organizmu punkty
uchwytu działania insuliny, przez które cz±stka insuliny na swych "barkach" wnosi cz±stkê wêglowodanów
do wnêtrza komórki. Chory karmiony tzw. diet± cukrzycow± nadal zjada du¿o wêglowodanów, wstrzykuje
sobie insulinê, a organizm sprytnie siê broni, jak przed wêglowodanami, tak przed nadmiarem insuliny.
Nic dziwnego, ¿e ro¶nie mu cukier we krwi. Wówczas w odpowiedzi lekarz podnosi dawkê insuliny. Przez
pewien czas jest lepiej, ale organizm broni± siê ci±gle przed nadmiarem insuliny, ponownie przestaje
reagowaæ na podan± insulinê. Wtedy lekarz, staraj±c siê przechytrzyæ organizm podaje inny rodzaj
insuliny. Jednak sytuacja ta ci±gle siê powtarza. Najgorsze jest to, ¿e w tym czasie zaczynaj± siê
wszystkie powikłania zwi±zane z lekami stosowanymi do tej pory. Powikłania naczyniowe mia¿d¿yca
uogólniona, ze wszystkimi konsekwencjami narz±dowymi, powikłanie neurologiczne, oczne i inne.
Dochodzi do martwicy palucha. Amputuje siê stopê, pó¼niej cał± koñczynê , pó¼niej drug±, człowiek
¶lepnie, wydaj±c ogromne ilo¶ci pieniêdzy na lekarstwa, czym doprowadza siê do całkowitej katastrofy
zdrowotnej a nastêpnie do ¶mierci.
Wszystko to dzieje siê w ¶wietle prawa, z godnie z prawem i zgodnie z nauk± akademick±.
Błêdne kołousatysfakcjonowane "nauk±". Do tego Pañstwo Polskie wydaje ka¿dego dnia 1 milion dolarów
tylko na insulinê, któr± chorzy otrzymuj± za darmo. Dochodz± potê¿ne koszty innych leków, koszty
leczenia powikłañ, szpitale, aparaty do badania cukru, ortopedyczne, pa¶li wska¼nikowe, badania
laboratoryjne, wre¶cie renty. Lecz dla niektórych to potê¿ny biznes, i zapewne modl± siê oni do swojego
boga mamony by wiêcej ludzi chorowało, nie tylko na cukrzycê (pewnie zostan± wysłuchanipatrz±c na
diety, którymi faszeruj± nas lekarze i oferuj± nam media). Przypomnê ¿e obecnie w Polsce mamy około 2
milionów chorych na cukrzyce jawna a liczba niepokoj±co ro¶nie. Ile mamy cukrzycy ukrytej, tego nikt
nie wie. Kiedy¶ tak nie było.
B.Cz. A jak Pana zdaniem powinno wygl±daæ leczenie cukrzycy?
J.W. to jest takie tanie i tak proste, ¿e a¿ nieprawdopodobne. Dlatego trudno w to uwierzyæ nie tylko
choremu ale i lekarzowi. Najpierw trzeba zmieniæ ¶wiadomo¶æ chorego. On ma błêdne zakodowane przez
lekarzy; " Z cukrzycy siê nie da wyleczyæ" „albo" „leki musisz braæ do koñca ¿ycia" TO
JEST ABSUD!!! Je¶li my wiemy, ¿e hiperglikemiê i cukrzycê powoduj± wêglowodany i tylko wêglowodany
(w niektórych przypadkach i nadmiar białka te¿), nigdy tłuszcz zwierzêcy, to dlaczego DIABETOLOG (
który najczê¶ciej te¿ jest cukrzykiem ) zaleca choremu stosowanie diety cukrzycowej, w której jest od
45%-65% wêglowodanów, czyli produktów, z których cukier we krwi powstaæ musi? W ten sposób lekarz
niejako podtrzymuje cukrzycê. równocze¶nie mówi pacjentowi " Nie jedz tłuszczu zwierzêcego
nasyconego bo tłuszcz jest bardzo szkodliwy w cukrzycy", ale nie powie, dlaczego pacjent ma nie je¶æ
tłuszczu, i chory jest przekonany, ¿e cukier we krwi powstaje z tłuszczu.
B.Cz. A co Pan mówi swoim pacjentom?
J.W. Ja im mówiê zupełnie odwrotnie. Tłuszcz zwierzêcy nie jest szkodliwy. Nie szkodzi nikomu. W nim
znajduj± siê zawsze dwa niebezpieczne dla organizmu tłuszcze nienasycone pochodzenia zwierzêcego w
równej proporcji, bo to jest ogromny rezerwuar energii, a podczas spalania tłuszczu nie za¶mieca siê
organizmu. Białko najlepiej zjadaæ najwy¿szej jako¶ci (¿ółtka jaj) w nie wielkiej ilo¶ci. NATOMIAST
DRASTYCZNIE OGRANICZYÆ WÊGLOWODANY. Wszystko to zjadamy według odpowiedniej proporcji
B;T;W opracowanej przez dr J.Kwa¶niewskiego. wtedy ju¿ nie jednokrotnie w pierwszym dniu stosowania
tej proporcji pacjent zmniejsza dawkê insuliny lub leków doustnych o 50% lub przestaje je braæ w ogóle.
Wcze¶nie rozpoczête leczenie t± metod± nie daje powikłañ polekowych, doprowadza do całkowitego
zaprzestania brania leków przeciwcukrzycowych, a przy bardzo znacznym stopniu uszkodzenia komórek
produkuj±cych insulinê, pozwala na ogromna redukcjê dawki insuliny. Wtedy nie jest to leczenie cukrzycy
jako choroby, a tylko uzupełnienie dawki insuliny, której brakuje organizmowi w stosunku do własnej.
http://www.arkadia-polania.pl
Kreator PDF
Utworzono 12 May, 2009, 14:22
101400678.003.png
 
www.arkadia-polania.pl
WTEDY NIE MA TU OBCIETYCH NÓG, ¦LEPOTY ITP. Ludziom wraca zdrowie, funkcjonuj± normalnie, maja
doskonałe samopoczucie, zmienia siê tak¿e ich psychika. Pracuj± znacznie lepiej ni¿ dotychczas. JA MAM
WIELU TAKICH PACJENTÓW. To najwiêksz± zapłata dla lekarza móc WYLECZYÆ pacjêta.
B.Cz. Dziêkujê za rozmowê.
J.W. Dziêkujê. Bonifacy CzerniakStarszy Doradca ¯ywienia Optymalnego
http://www.arkadia-polania.pl
Kreator PDF
Utworzono 12 May, 2009, 14:22
101400678.001.png
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin