Kiełbasa domowa wołowa.pdf

(144 KB) Pobierz
349217495 UNPDF
1 Rotbe wołowy – 6,0 kg,
2 Karkówka wieprowa – 2,5 kg,
3 Słonina – 1,5 kg,
4 Sól – 0,28 kg
5. Saletra – 0,01 kg
6. Pieprz – 0,01 kg
7. Papryka – 0,02 kg
8 Gałka mukatołowa – 0,003 kg
9 Jelito tucne redniej gruboci
Mio emled w maynce drobnym itkiem, wymiead olą, aletrą ora pryprawami
utłuconymi w modieru Odtawid na 6 dni w chłodne miejce Słonin również emled pre
drobne itko i wymiead miem
Maą napełnid jelita, nakłud je w kilku miejcach Długod batonów 20-30 cm.
Powieid na kijach na ok 2-4 god w chłodnym miejcu
Wdid 2 dni imnym dymem, do barwy cerwonobrąowej
Studid 24 god w prewiewnym miejcu
Kiełbaa nietrwała
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Zgłoś jeśli naruszono regulamin