ryba w sezamowej panierce.docx

(12 KB) Pobierz

ryba w sezamowej panierce

 

Składniki

1 kg ryby gatunek wg uznania
10-20 dkg sezamu
1/2 szkl bułki tartej
1/2 szkl mąki
2-3 jaja
vegeta lub sól
odrobina pieprzu białego lub czarnego jak kto lubi

Rybę dzielimy na porcje, solimy .
Przygotowujemy panierkę:
mąkę, bułkę tartą i sezam mieszamy w miseczce ( ja dodaję odrobinę vegety do panierki),
jajka rozmącić, lekko posolić, popieprzyć,
rybę najpierw obtoczyć w mące, następnie w jajku i panierce przygotowanej wcześniej,
smażyć

na gorącym oleju

przez chwile, zmniejszyć gaz

i na wolnym ogniu dopiekać rybkę. Ryba jest bardzo smaczna, lekko chrupiąca. Smacznego!!

Zgłoś jeśli naruszono regulamin