SILIKONOWA BABIA GÓRA.doc

(42 KB) Pobierz
SILIKONOWA BABIA GÓRA



SILIKONOWA BABIA GÓRA

 

 

             

 

 

BABKA ELI

 

Składniki do mix-max’a: 5jajek, 1 kostka margaryny (roztopiona), 1½szkl. cukru, 1 cukier waniliowy

Do miski (B11): 1szkl. mąki ziemniaczanej, 1½szkl. mąki pszennej, łyżeczki proszku

 

Do miski wsypać produkty sypkie połączyć z płynnymi z mix-max’a. Zamknąć miskę , odpowietrzyć

i dokładnie wymieszać. Piec w formie silikonowej około 45 min. w temperaturze  2000C.

 

SZYBKA    BABKA    (Iwonki)

 

Składniki: 5jaj, 1szkl. cukru , 1,5szkl. mąki  pszennej, 0,5szkl. mąki  ziemniaczanej,

                   1 łyżeczka  proszku do pieczenia, 1 k. gorącej  margaryny

 

Wszystkie  składniki  miksujemy  w  Candy  mikserem elektrycznym  na jednolitą  masę.

Pieczemy  w  silikonowej  babie  ok.40 minut  temp.180°C

 

KOLOROWA BABKA

 

Składniki: 1szkl oleju, 1szkl cukru, 1szkl kartoflanki, 1szkl mąki tortowej,

                   2łyżeczki proszku do pieczenia, 5jaj, 3łyżki kakao

 

Do miski (B11) wsypać mąkę i proszek do pieczenia. W mix-maxie(D11)  ubić białka, wlać do miski.

Następnie w mix-maxie wymieszać żółtka, cukier i olej, wlać do miski. Tradycyjnymi ruchami obracać miską. Przed włożeniem ciasta do silikonowej babiej góry (D42) dzielimy je na dwie części i do jednej z nich dodajemy kakao. Pieczemy w temp. 180oC.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin