Smażona ryba na ostro.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki

    * 50 dag filet�w bialej ryby
    * 2 �y�ki soku z cytryny
    * 3 �y�ki m�ki pszennej
    * 3 �y�ki m�ki kukurydzianej
    * 1 �y�eczka garam masala

    * 1/2 �y�eczki kurkumy
    * 1 �y�eczka chili
    * 1 jajko
    * olej

Opis przygotowania

Filety rybne prze�o�y� do miski i skropi� sokiem z cytryny. 

M�k� wymiesza� z garam masala, kurkum�, chili, nast�pnie roztrzepa� jajko na jednolit� mas�. 

Ryb� panierowa� najpierw w jajku, a potem obtoczy� w m�ce z przyprawami. 

Sma�y� na silnie rozgrzanym oleju 3-4 min. Podawa� z cz�stk� cytryny lub limonki.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin