Jajka po hiszpańsku.rtf

(1 KB) Pobierz

                

 

 

Jajka po hiszpańsku

 

200 g salami

100 g szynki

6 jajek

2 pomidory

1 czerwona papryka

1 cebula

2 ząbki czosnku

40 g mrożonego groszku

40 g mrożonej fasoli szparagowej

5 łyżek oleju

mielona papryka

sól

pieprz

 

Salami pokroić w plasterki (6 odłożyć), szynkę w słupki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju, dodać pomidory, paprykę, fasolkę i groszek, wymieszać. Dusić 15 minut i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać wędlinę i wymieszać. W masie zrobić 6 dołków, wbić w nie po jajku i przykryć 6 plastrami salami. Zapiekać 7 minut w temp. 200 st.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin