Rostbef pieczony.doc

(43 KB) Pobierz
Rostbef pieczony

Rostbef pieczony 

Przygotowanie: 20 minut

Pieczenie: 30 minut

Kaloryczność: 380 kcal/porcja


Składniki na 8 porcji
 

1 i 1/2 kg rostbefu

 

 

2 opakowania mrożonki warzywa na patelnię z ziołami i papryką

 

 

6 łyżek oliwy

 

 

sól, pieprz

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Mięso odciąć od kości, związać, posmarować połową oliwy. Piec ok. 30 min w 190 stopni C, skrapiając wodą. Pod koniec przeciąć nici, oprószyć solą i pieprzem. Pieczeń pozostawić na 10 minut w piekarniku.

 

 

 

 

2.

Z opakowania mrożonki warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex wyjąć saszetkę z przyprawą. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mrożonkę (bez rozmrażania), smażyć 7-9 minut, mieszając Pod koniec wsypać przyprawy z saszetki, wymieszać.

 

 

 

 

3.

Pieczeń wyjąć na półmisek, pokroić w plastry, polać sosem z pieczenia. Podawać z warzywami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin