Rostbef pieczony
Przygotowanie: 20 minutPieczenie: 30 minutKaloryczność: 380 kcal/porcjaSkładniki na 8 porcji
•
1 i 1/2 kg rostbefu
2 opakowania mrożonki warzywa na patelnię z ziołami i papryką
6 łyżek oliwy
sól, pieprz
Etapy przygotowania
1.
Mięso odciąć od kości, związać, posmarować połową oliwy. Piec ok. 30 min w 190 stopni C, skrapiając wodą. Pod koniec przeciąć nici, oprószyć solą i pieprzem. Pieczeń pozostawić na 10 minut w piekarniku.
2.
Z opakowania mrożonki warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex wyjąć saszetkę z przyprawą. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mrożonkę (bez rozmrażania), smażyć 7-9 minut, mieszając Pod koniec wsypać przyprawy z saszetki, wymieszać.
3.
Pieczeń wyjąć na półmisek, pokroić w plastry, polać sosem z pieczenia. Podawać z warzywami.
glajszmit