Makaron z warzywami.doc

(20 KB) Pobierz
Składniki:

Składniki:

 


0,5 kg makaronu (świderki lub muszelki)
puszka groszku zielonego
paczka warzyw mrożonych 
4 duże pieczarki
1 średnia cebula
4 liście kapusty pekińskiej
4 łyżki sosu sojowego
olej do smażenia
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kurkumy
przyprawy do smaku: sól, pieprz, imbir
 

 

 

 

 

 


Sposób przyrządzenia:

 

Dusić na oleju warzywa
Rozgrzać tłuszcz, podsmażyć na nim cebulę pokrojoną, dodać kapustę pekińską pokrojoną w nieco większe kwadraty (2cm x 2cm), Dodać sos sojowy, 1 łyżeczkę curry, 1 łyżeczkę kurkumy oraz przyprawy do smaku. Całość smażyć ok.10 min często mieszając, a na koniec dodać zielony groszek i pieczarki. W czasie smażenia warzyw przygotować makaron. Gdy makaron jest gotowy można go jeszcze lekko podsmażyć na patelni na maśle, żeby miejscami stał się lekko chrupiący. Następnie całość wymieszać.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin