Dobra kuchnia Marynaty i przetwory kwaszone - Jolanta Bąk.pdf

(62 KB) Pobierz
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
ISBN: 9788362521777
861987511.001.png
 
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z
warzyw i owoców. Dziś ? na fali powrotu do zdrowych nawyków
żywieniowych ? chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez
nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie
zawierają sztucznych dodatków.Do najpopularniejszych metod
utrwalania produktów zalicza się marynowanie i kwaszenie. Dzięki nim
otrzymujemy pełnowartościowy i smaczny produkt. Przygotowane w
zaciszu własnego domu, z wyselekcjonowanych, zdrowych warzyw i
owoców przetwory, to prosty i pewny sposób na zatrzymanie smaków
lata i jesieni w słoiku. Marynaty i przetwory kwaszone to zbiór przepisów
na przetwory, po które najczęściej sięgamy, gdy w sklepach brakuje
świeżych warzyw i owoców.
Niniejsza publikacja zawiera jedynie fragment pełnej wersji książki.
Pełną wersję znajdziesz klikając tutaj .
ISBN: 9788362521777
Zgłoś jeśli naruszono regulamin