BLOK KAWOWY.pdf

(292 KB) Pobierz
132228951 UNPDF
Blok kakaowy
Porcja: 406 kcal Przygotowanie: 25 minut Na 12 porcji
SKŁADNIKI:
1/2 szklanki wody
szklanka cukru
kostka masła
ok. 400 g herbatników
paczka mleka w proszku (niebieskiego)
bakalie
5 łyżek kakao
zapach rumowy
Wodę, cukier i masło zagotować. Połowę herbatników pokruszyć, resztę zemleć. Razem z
mlekiem, bakaliami, kakao i zapachem dodać do rozpuszczonego masła i cukru. Wymieszać.
Masę przełożyć do wyłożonej przezroczystą folią podłużnej foremki. Następnie wstawić na
parę godzin do lodówki, żeby blok stężał. Wyjąć go z formy. Pokroić w kawałki.
132228951.006.png 132228951.007.png 132228951.008.png 132228951.009.png 132228951.001.png 132228951.002.png 132228951.003.png 132228951.004.png 132228951.005.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin