Filety z grzybami.doc

(26 KB) Pobierz

Kategoria: Dania główne

Liczba porcji: 4

Filety z grzybami

składniki

·         1 kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY

·         4 filety z kurczaka

·         1 cebula

·         300 g pieczarek

·         1 łyżka masła

·         150 g żółtego sera

·         3 łyżki oleju

·         pieprz, tymianek

Sposób przyrządzania

W filetach naciąć kieszenie napełnić kieszenie, spiąć wykałaczkami, obsmażyć na oleju. Podlać 100 ml wody i dusić 10 minut.
Farsz: Cebulę i pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, podsmażyć na maśle, dodać pokruszoną kostkę bulionową. Doprawić pieprzem i tymiankiem, ostudzić. Połączyć z serem.

Czas oczekiwania: 15 minut

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin