Jajecznica dla smakoszy6 roztrzepanych jaj,5 łyżek mleka,sól,6 pieczarek,3 przepołowione pomidory,4 łyżki startego sera żółtego,12 kromek pszennej bułki lub 6 kromek żytniego chleba,3 łyżki oleju,4 łyżki masłaNa patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać 2 łyżki masła, dobrze podgrzać, włożyć cale pieczarki, smażyć do wyparowania soku, wyjąć łyżką cedzakową, następnie włożyć pomidory, smażyć na średnim ogniu przez 2 min, wyjąć, trzymać w ciepłe (podobnie jak pieczarki), do tłuszczu dodać bułkę lub chleb, smażyć na złoty kolor, wyłożyć na gorący półmisek. Na drugiej patelni usmażyć na dwu łyżkach masła jajecznice z jaj i mleka, osolić. Jajecznice ułożyć na bułce na wierzch położyć polówkę pomidora, następnie pieczarkę, posypać serem, podawać natychmiast z sałatą.
Boski_Jack