Gołąbki Wigilijne.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki

Kapusta
ry� ok. 100 g
kasza j�czmienna ok. 100g
grzyby suszone
s�l, pieprz
cebula
olej
�mietana 18% s�odka

Spos�b przyrz�dzenia:
Kapust� sparzy�, przygotowa� li�cie. Ugotowa� ry� i kasz�. 
Grzyby namoczy� i podgotowa�. Kasz� i ry� wymiesza� doda� 
pokrojone drobno grzyby, przyprawi� sol� i pieprzem. 
Przesma�y� cebulk� i doda� do farszu. Farsz uk�ada� na li�ciach 
i zwija� tak jak normalne go��bki. W�o�y� do brytfanny doda� 1-2 
�y�ki oleju szklank� wody, wstawi� do piekarnika piec ok. 
50 min. Zagl�da� od czasu do czasu w razie czego podla� wod�. 
Po upieczeniu wyj�� go��bki do sosu doda� �mietank� i zagotowa�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin