Sk�adniki Kapusta ry� ok. 100 g kasza j�czmienna ok. 100g grzyby suszone s�l, pieprz cebula olej �mietana 18% s�odka Spos�b przyrz�dzenia: Kapust� sparzy�, przygotowa� li�cie. Ugotowa� ry� i kasz�. Grzyby namoczy� i podgotowa�. Kasz� i ry� wymiesza� doda� pokrojone drobno grzyby, przyprawi� sol� i pieprzem. Przesma�y� cebulk� i doda� do farszu. Farsz uk�ada� na li�ciach i zwija� tak jak normalne go��bki. W�o�y� do brytfanny doda� 1-2 �y�ki oleju szklank� wody, wstawi� do piekarnika piec ok. 50 min. Zagl�da� od czasu do czasu w razie czego podla� wod�. Po upieczeniu wyj�� go��bki do sosu doda� �mietank� i zagotowa�.
Yomi_