Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
36430459 UNPDF
Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem
Składniki
Półtorej szklanki ryżu ugotowanego na sypko, nieduży wędzony
pstrąg (ok. 30 dag), 3-4 łodyżki selera naciowego, 2-3 młode
cebulki, łyżka wyłuskanych pestek dyni, pęczek koperku, pół
szklanki chudego jogurtu naturalnego, łyżeczka łagodnej
musztardy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Z pstrąga zdjąć skórę, usunąć kręgosłup i ości. Łodyżki selera umyć, osączyć, ściągnąć
włókna. Rybę i seler pokroić na małe kawałki, cebulki i koperek drobno posiekać. Pestki
dyni lekko uprażyć na suchej patelni. Ryż wymieszać z rybą, selerem, cebulą, koperkiem
i pestkami oraz sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy i przypraw. Wstawić na 2-3
godz. do lodówki. Podawać jako przekąskę lub na kolację.
Plik z chomika:
qba164
Inne pliki z tego folderu:
4a1c.jpeg
(44 KB)
Alzacka sałatka z buraków.pdf
(37 KB)
Babie lato.pdf
(50 KB)
Błyskawiczna z marynat.pdf
(45 KB)
Chrzan ze śmietaną.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Potrawy z Ryb
Przepisy na każdą okazję
Smaker.pl poleca
Smaker.pl poleca(1)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin