Pot-pourri.pdf

(52 KB) Pobierz
36429519 UNPDF
Pot-pourri
Składniki
Główka sałaty, 3 małe cebulki, 4 pieczarki, pęczek rzodkiewek,
czerwone jabłko, 2 jaja ugotowane na twardo, puszka
mandarynek, puszka kukurydzy w kolbach.
Sos ziołowy: 4 łyżki oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki ziół
świeżych lub suszonych (estragon, tymianek, oregano), cukier,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Liście sałaty opłukać, osuszyć, porwać na kawałki. Umyte kapelusze pieczarek oraz
rzodkiewki pokroić w plasterki, jabłko wraz ze skórką - w paski lub kostkę, jaja i cebulki -
w kostkę. Mandarynki i kukurydzę osączyć, kolby pokroić na kawałki. Przygotowane
produkty wymieszać i polać sosem ziołowym, przyrządzonym z podanych składników.
 
36429519.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin