Mozaika.pdf

(54 KB) Pobierz
Mozaika
Składniki
Półtorej szklanki ryżu ugotowanego na sypko, 3 plastry ananasa
z puszki, 3 owoce kiwi, duży banan, filiżanka owoców
jagodowych (truskawek, malin, poziomek, czarnych jagód - mogą
być mrożone), 2 łyżki płatków migdałowych.
Sos: ćwierć szklanki soku ananasowego, łyżka miodu, łyżka
cukru waniliowego, pojemniczek jogurtu naturalnego
Sposób przyrządzania
Ananas, obrane kiwi i banan dowolnie pokroić. Miękkie owoce wysypać na sitko,
kilkakrotnie zanurzyć w misce z wodą, osączyć. Ryż delikatnie wymieszać z owocami
(część owoców zostawić do dekoracji). Składniki sosu wlać do garnuszka i wymieszać.
Polać ryż sosem, lekko wymieszać widelcem. Nałożyć sałatkę do pucharków, posypać
płatkami migdałowymi, udekorować owocami.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin