Fasolka szparagowa na kwaśno.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
36428894 UNPDF
Fasolka szparagowa na kwaśno
Składniki
80 dag fasolki szparagowej, 2 łyżki oleju, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki
posiekanych kiełków słonecznika, 2 łyżki octu winnego, cukier,
sól
Sposób przyrządzania
Fasolkę umyć, obciąć końce, pokroić na czterocentymetrowe kawałki i ugotować w
osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru. Gdy będzie miękka (ale nie za miękka),
osączyć i ostudzić. Z oleju, octu i przeciśniętego przez praskę czosnku przyrządzić sos.
Polać nim zimną fasolkę, dodać kiełki i wymieszać. Podawać zamiast surówki do dań
mięsnych i rybnych lub jako samodzielne danie na kolację. (1 porcja - 80 kcal).
Plik z chomika:
qba164
Inne pliki z tego folderu:
4a1c.jpeg
(44 KB)
Alzacka sałatka z buraków.pdf
(37 KB)
Babie lato.pdf
(50 KB)
Błyskawiczna z marynat.pdf
(45 KB)
Chrzan ze śmietaną.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Potrawy z Ryb
Przepisy na każdą okazję
Smaker.pl poleca
Smaker.pl poleca(1)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin