Bajka s. Anastazji
Składniki
Upiec dwa biszkopty ciemne, lub jeden i po upieczeniu przekroić na pół. Upiec cienki jasny biszkopt.Masa: 1 litr śmietany kremówki 30%6 łyżeczek żelatyny40 dkg galaretki w cukrzecukier do smakuwiórki kokosowe do dekoracji i płatki migdałowe
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki goracej wody i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Galaretkę pokroić w drobną kosteczkę ( zamiast galaretki gotowej można przygotowac według przepisu różnokolorowe galaretki i po stężeniu pokroić w kostkę. Śmietanę ubić, dodać cukier do smaku i ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać pokrojone galaretki i delikatnie wymieszać. Przełożenie bajki: Biszkopt ciemny- połowa śmietanowej masy- biszkopt jasny- druga połowa masy śmietanowej- biszkopt ciemny- polewa.Można ozdobić wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.
jabolek67