Mazurek orzechowy na białkach.doc

(5 KB) Pobierz
Mazurek orzechowy na bia³kach

Mazurek orzechowy na białkach

 

Składniki:

10-11 białek

25 dag cukru pudru

25 dag zmielonych orzechów

2 łki utartych biszkoptów

laska wanilii

polewa:

gotowa polewa czekoladowa i orzechowa

 

Przygotowanie mazurka zacznij od ubicia na sztywną pianę białek z cukrem pudrem. Do piany stopniowo dosypuj zmielone orzechy, delikatnie mieszaj. Następnie dodaj utarte biszkopty i drobno posiekaną wanilię, znów wymieszaj.

 

Masę przełóż na natłuszczoną i obsypaną blachę i piecz w ciepłym piekarniku około 40 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu mazurek udekoruj polewą czekoladową i orzechową.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin