Kasza gryczana z bekonem i przepi�rczymi jajkami Sk�adniki * 5 szklanek kaszy gryczanej * 1/4 kostki mas�a * 4 �y�ki sosu sojowego * �wie�o zmielony czarny pieprz * 200g bekonu * 20 przepi�rczych jajek * Opis przygotowania Kasz� umy� w zimnej wodzie. Zagotowa� 7,5 szklanki wody, doda� sos sojowy i po�ow� porcji mas�a. Na wrz�c� wod� wsypa� kasz�, zamiesza�, przykry� i gotowa� do wyparowania wody. Potem wstawi� przykryta do piekarnika, aby si� wypieka�a. Po oko�o 15 minutach kasza jest gotowa. Usma� bekon na skwarki, zmieszaj go delikatnie z kasz�, dodaj pieprz i usyp z kasz� kopiec na okr�g�ym p�misku. Kopiec udekoruj po��wkami ugotowanych na twardo przepi�rczych jaj.
jabolek67