Jajka marynowane Sk�adniki �16 jajek �2 szt.czerwonej papryki �0,5 l.octu,najlepiej z bia�ego wina �0,5 l.wytrawnego bia�ego wina �2 z�bki czosnku �listek laurowy �kilka ziaren kopru i pieprzu �s�l,ostra papryka mielona Etapy przygotowania 1.Jajka ugotowac na twardo i obra�.Papryk� pokroi� w paseczki.W�o�y� to wszystko do du�ego s�oja. 2.Zalewa:ocet i wino doprowadzi� do wrzenia dodaj�c wszystkie wy�ej wymienione przyprawy.Gotowa� 10 min na wolnym ogniu.Zala� przygotowan� zalew� jajka tak,by by�y przykryte.Wystudzi�.Zamkn�� hermetycznie. 3.Ch�odzi� 24 godz.w lod�wce.Podawa� mo�na w sa�atce lub jako osobn� zak�sk�.
jabolek67