Jajka marynowane.txt

(0 KB) Pobierz
Jajka marynowane

Sk�adniki

�16 jajek
		
�2 szt.czerwonej papryki
		
�0,5 l.octu,najlepiej z bia�ego wina
		
�0,5 l.wytrawnego bia�ego wina
		
�2 z�bki czosnku
		
�listek laurowy
		
�kilka ziaren kopru i pieprzu
		
�s�l,ostra papryka mielona
		
Etapy przygotowania

1.Jajka ugotowac na twardo i obra�.Papryk� pokroi� w paseczki.W�o�y� to   wszystko do du�ego s�oja.
				
2.Zalewa:ocet i wino doprowadzi� do wrzenia dodaj�c wszystkie wy�ej   wymienione przyprawy.Gotowa� 10 min na wolnym ogniu.Zala� przygotowan�   zalew� jajka tak,by by�y przykryte.Wystudzi�.Zamkn�� hermetycznie.
				
3.Ch�odzi� 24 godz.w lod�wce.Podawa� mo�na w sa�atce lub jako osobn�   zak�sk�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin