Dziadowska zupa.doc

(5 KB) Pobierz
Dziadowska zupa

Dziadowska zupa

 

Składniki:

3-4 marchewki

kawałek białej rzodkwi

3 pory

cebula

3 ziemniaki

2 łki masła

4 szklanki Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

25 dag wędzonego boczku

tymianek, posiekana natka pietruszki

l

pieprz

 

Warzywa umyj, oczyść i pokrój w dość dużą kostkę. Wszystko razem włóż do rondla i cały czas mieszając - podsmaż na maśle (15-20 minut), a następnie zalej bulionem i dopraw solą i pieprzem.

 

Gotuj pod przykryciem, aż miękkie (około 20 minut). W połowie gotowania dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Oddzielnie wytop pokrojony boczek i skwarki, a następnie wrzuć do zupy. Posyp ją tymiankiem i pokrojoną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin