Zupa ogórkowa na podrobach.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa ogórkowa na podrobach

Zupa ogórkowa na podrobach

 

Składniki na 6 porcji:

3-4 kiszone ogórki

szklanka kwasu z ogórków

25 dag żołądków i serc kurzych

2 kostki Bulionu warzywnego WINIARY

2 cebule

łka mąki

pół szklanki śmietany 22-proc.

20 dag ugotowanego drobnego makaronu

łka masła

2-3 łki posiekanej natki pietruszki

cukier

pieprz

 

Serduszka i żołądki oczyść z tłuszczu, dokładnie opłucz, włóż do rondelka, po czym podlej odrobiną wody i razem z posiekanymi cebulami i masłem uduś do miękkości.

 

W dużym garnku zagotuj 5 szklanek wody, potem wrzuć kostki bulionowe. Dodaj kwas z ogórków i włóż starte na tarce jarzynowej ogórki. Zupę zagotuj, dodaj uduszone podroby i mą rozprowadzoną śmietaną. Zagotuj, przypraw do smaku cukrem i pieprzem.

 

Na talerze rozłóż makaron, zalej go gorą zupą, a każ przed podaniem porcję obficie posyp natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin