Zupa cioci Małgosi.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4244000 UNPDF
Zupa cioci Małgosi
Składniki
20 dag chudej mielonej wołowiny, jajo, pół kajzerki, kilka łyżek
mleka, po pół małego selera, kabaczka, cukinii i niewielkiego
kalafiora, 4 duże ziemniaki, łyżka soku z cytryny, szczypta cukru,
po pół łyżeczki tymianku i bazylii, czubata łyżka posiekanego
koperku, sól
Sposób przyrządzania
Zmieloną wołowinę wymieszać z jajem, namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, doprawić
do smaku. Z masy uformować jak najmniejsze kuleczki, wrzucić je do wrzącej osolonej
wody i gotować ok. 15 min, po czym odcedzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę,
włożyć do 5-6 szklanek gotującej się wody (najlepiej oligoceńskiej), dodać przyprawy.
Gotować 35 min, pod koniec gotowania dodać sok z cytryny i cukier, włożyć kulki
mięsne. Na talerzach posypać zupę koperkiem.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Golabki w rosole.txt
(0 KB)
Hiszpańska zupa mięsna.doc
(6 KB)
Kolorowa zupa z wołowiną.doc
(6 KB)
Polewka rycerska.doc
(19 KB)
Rozgrzewająca zupa.doc
(22 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin