Kapuśniak z kiszonej kapusty 1.doc

(139 KB) Pobierz
Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Drukuj

E-mail

Początek formularza



Skład:
30dkg kiszonej kapusty
włoszczyzna
50dkg wieprzowiny (lub wołowiny z kością)
5dkg suszonych grzybów
2 łyżki powideł
po łyżce masła i mąki
3 ziarna jałowca
łyżka przyprawy do zup
cukier, pieprz, sól
Sposób wykonania:
Grzyby dokładnie umyć, zalać zimną wodą na kilka godzin, pokroić na paski. Mięso umyć, zalać wodą i gotować 35 minut. Po upływie tego czasu dodać pokrojone w słupki i gotujemy jeszcze 20 minut. Miękkie mięso wyjąć , a gdy przestygnie, pokroić na nieduże kawałki i z powrotem włożyć do zupy, dodać grzyby. Gotować powoli, aż kapusta i grzyby będą miękkie. Dodać powidła, rozgniecione ziarna jałowca, zagęścić jasną zasmażką zrobioną z mąki i masła, przyprawić do smaku.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin