Zupa kalafiorowo – brokułowa 1.doc

(1014 KB) Pobierz
Składniki:



Zupa kalafiorowo – brokułowa

 

1 porcja - ok. 150 kcal

 

Składniki:

pół kalafiora

1 duża róża brokułów

1 marchewka

1 pietruszka

Kawałek selera

Pół cebuli

Kostka bulionu jarzynowego

Sól

Grubo mielony pieprz

1/2 szklanki śmietanki koperek

 

Przygotowanie:

Marchew, pietruszkę i selera obrać, starannie opłukać, zalać około 1.5 l zimnej wody, zagotować kalafiora i brokuły oczyścić, podzielić na małe ró­życzki, dokładnie opłukać do­dać do zupy razem z obraną i dość drobno posiekaną cebulą i kostką bulionu gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale nie będą się rozpadać, przy­prawić do smalcu solą i pieprzem zupę zabielić śmietaną lub jogurtem naturalnym, podawać posypaną koperkiem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin