Zupa kalafiorowa z ziemniakami.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

 

Składniki:

4 szklanki Rosołu drobiowo-warzywnego Kogutek WINIARY

20 dag różyczek kalafiora (świeżego lub mrożonego)

2 marchewki

kawałek selera

mały por

pół pietruszki

3 małe ziemniaki

10 dag zielonego groszku (mrożonego lub konserwowego)

aska łka Jarzynki WINIARY

2 łki śmietany 12-proc.

lub jogurtu naturalnego 2-proc.

szczypta cukru

l, pieprz

 

Warzywa umyj i oczyść. Marchewkę i seler pokrój w kostkę, por w talarki, a pietruszkę na pół i włóż do wrzącego już rosołu.

 

Gdy marchewka lekko zmięknie, dodaj pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, a gdy i one zmiękną - czas na kalafior i groszek. Już nie przykrywaj, ale gotuj jeszcze 10 minut. Wlej jogurt lub śmietanę i dopraw do smaku Jarzynką, cukrem, solą i pieprzem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin