Czerwona zupa.doc

(284 KB) Pobierz
Czerwona zupa

Czerwona zupa

 

Składniki:

·         wywar mięsny ok.1,5l - ja przygotowałam z indyka

·         2 pomidory

·         1 czerwona papryka

·         1 zielona papryka

·         1 duża cebula

·         2 duże marchewki

·         1 mały seler

·         por

·         2 łyżki koncentratu pomidorowego

·         sól, pieprz

·         ewentualnie śmietana 18%

Warzywa obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do wywaru i gotujemy aż zmiękną. Dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać 2 lub 3 łyżki śmietany, rozrabiając ją najpierw w kubku z kilkoma łyżkami gorącej zupy.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin