Zupa gulaszowa 5.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

 

Składniki na 6 porcji:

po 20 dag chudej wołowiny i wieprzowiny

3-4 ziemniaki

zielona papryka

3 cebule

3 kostki Bulionu warzywnego WINIARY

łka koncentratu pomidorowego

po pół łeczki ostrej papryki, suszonego tymianku i kminku

2-3 łki posiekanej natki pietruszki

3 łki oliwy

l

 

Na początku rozpuść w 6 szklankach wrzątku kostki bulionu. Potem pokrój w ćwierćplasterki i zeszklij na oliwie cebulę. Dołóż pokrojone w kostkę mięso, chwilę smaż, mieszając, a następnie podlej kilkoma łkami bulionu warzywnego i duś pod przykryciem.

 

Gdy mięso będzie prawie miękkie, wrzuć obrane ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę. Wtedy też wlej wrzący bulion, gotuj jeszcze 15 minut. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy, całość zagotuj.

 

Zupę podawaj w ogrzanej wazie lub wprost na talerzach, posyp posiekaną zieleniną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin