ŁÓDECZKI Z CYKORII.doc

(137 KB) Pobierz
ŁÓDECZKI Z CYKORII

ŁÓDECZKI Z CYKORII

 

 



Czas przygotowania: 15 minut

Kaloryczność: 60 kcal

Ilość porcji: 16

 

Składniki

·         2 cykorie

·         20 dag wędzonego łososia

·         2 szalotki

·         2 dag posiekanego kłącza imbiru

·         papryczka chili

·         kilka plasterków i sok z 1 cytryny

·         łyżka posiekanej natki pietruszki

·         oliwa

·         sól, pieprz

 

Szalotki obrać, drobno posiekać. Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, posiekać.

Łososia drobno posiekać. Dodać imbir, szalotkę, papryczkę chili, natkę pietruszki, sok z cytryny i kilka kropli oliwy, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Cykorię podzielić na listki, opłukać, osuszyć. Listki wypełnić farszem z łososia, przybrać plasterkami cytryny, schłodzić w lodówce.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin