Zupa z sera żółtego.doc

(31 KB) Pobierz
Zupa z sera żółtego

Zupa z sera żółtego

Zupa z sera żółtego

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 25 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  10 dag sera żółtego
  litr rosołu
  pół pojemnika śmietany
  6 ziemniaków
  por
  pół łyżeczki curry
  sól, biały pieprz
  gałka muszkatołowa
  pęczek szczypiorku

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę.

Do garnka wlać 4 szklanki rosołu, dodać ziemniaki i gotować około kwadransa. Następnie ziemniaki zmiksować wraz z rosołem, postawić na małym ogniu i podprawić śmietaną.

Por oczyścić i opłukać, pokroić, dodać do zupy i gotować 5 minut.

Na tarce o małych oczkach zetrzeć ser i dodać do zupy. Gotować do czasu, aż ser się rozpuści. Doprawić solą, pieprzem, curry i gałką. Szczypiorek posiekać i posypać zupę tuż przed podaniem.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin