Przygotowanie: 10 min.Gotowanie: 20 min.trudność: Bardzo proste
Składniki dla 4 osób: • 50 dag szpinaku • 6 szklanek wywaru • 15 dag drobno posiekanego mięsa z kurczaka • drobiowa kostka rosołowa • laska cynamonu • 2 łyżki mąki kukurydzianej • sól, pieprz Przygotowanie: Jeśli szpinak jest świeży - umyć i drobno posiekać lub zmiksować. Mrożony szpinak rozmrozić i zmiksować na puree.W głębokim rondlu podgrzać wywar, dodać kurczaka i zagotować. Dodać szpinak i pokruszoną kostkę rosołową. Dokładnie wymieszać. Dodać cynamon, gotować na średnim ogniu 5 minut.Zmieszać pół szklanki wody z mąką na jednolitą masę, dodać do zupy, mieszać aż zgęstnieje. Wyjąć cynamon, doprawić do smaku.
bialatuberoza311