Zupa szpinakowa.doc

(34 KB) Pobierz
Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 20 min.
trudność: Bardzo proste

Składniki dla 4 osób:
  50 dag szpinaku
  6 szklanek wywaru
  15 dag drobno posiekanego mięsa z kurczaka
  drobiowa kostka rosołowa
  laska cynamonu
  2 łyżki mąki kukurydzianej
  sól, pieprz

Przygotowanie:

Jeśli szpinak jest świeży - umyć i drobno posiekać lub zmiksować. Mrożony szpinak rozmrozić i zmiksować na puree.

W głębokim rondlu podgrzać wywar, dodać kurczaka i zagotować. Dodać szpinak i pokruszoną kostkę rosołową. Dokładnie wymieszać. Dodać cynamon, gotować na średnim ogniu 5 minut.

Zmieszać pół szklanki wody z mąką na jednolitą masę, dodać do zupy, mieszać aż zgęstnieje. Wyjąć cynamon, doprawić do smaku.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin