Żeberka wędzone, duszone z prawdziwkami.pdf
(
238 KB
)
Pobierz
349206533 UNPDF
Składniki
1 kg żeberek
30 dkg wieżych prawdziwków
2 łyżki mała
pieprz i ól do maku
Składniki na miezank do nacierania
1 łyżeczka mielonej papryki "Chili"
1 łyżeczka wieżo mielonego pieprzu
2 łyżeczki oli
1 łyżeczka prozkowanego czonku
1 łyżeczka prozkowanej cebuli
2 łyżeczki tłuczonego jałowca
Przygotowanie:.
Wzytkie kładniki miezanki do nacierania wymiezad
Dokładnie natrzed miezanką mio ze wzytkich tron, zawinąd w oli i odtawid do lodówki na noc
(nie mniej jednak niż 4 godz)
Wdzid w około 3-4 godzin w temp około 60 t C, aż mio bdzie brązowo złote i mikkie
Oczycid i umyd grzyby, zalad ooloną wodą i gotowad 30 minut, na koniec gotowania dodad mało,
czd grzybów poiekad (kilka pozotawid w całoci)
Żeberka ułożyd w brytwannie i dodad grzyby wraz z wywarem, duid 1 1/2 - 2 godziny.
Podawad obypane grzybami w oie włanym
Smacznego
Autor: ChefPaul
Plik z chomika:
CB61
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka wędzone.pdf
(122 KB)
Żeberka wędzone, duszone z prawdziwkami.pdf
(238 KB)
Żeberka wędzone na ostro.pdf
(137 KB)
Wędzonki Marcina.pdf
(136 KB)
Wędzonka krotoszyńska.pdf
(156 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Boczki
Polędwice
Szynki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin